Želatin razmutiti sa 200 ml mleka. Zagrejati 300 ml mleka i šećer, dodati masu sa želatinom i kratko prokuvati. Ostaviti u zamrzivač da se što pre stegne.
Dotle umutiti šlag sa mlekom. Postepeno uz stalno mućenje dodavati kašiku po kašiku stegnutog želatina.
Smesu podeliti na tri dela i u jedan deo staviti keks, a u drugi otopljenu prohleđenu čokoladu.
Okrugli kalup posuti sa polovinom rendane čokolade. Staviti fil sa keksom, poređati polovinu oceđenih višanja, zatim čokoladni fil, preostale višnje i beli fil.
Posuti preostalom čokoladom i ostaviti tortu u frižider da se dobro stegne. Pre služenja dekorisati tortu.
Porcija za odraslu osobu - 105 g
Energetska vrednost porcije - 220 kcal
Natrijum - 135 mg
Masti - 9 g
Masti (%) - 34 %
Zasićene masti - 7 g
Holesterol - 3 mg
Belančevine - 6 g
Belančevine (%) - 10 %
Ugljeni hidrati - 32 g
Ugljeni hidrati (%) - 56 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 52.5 g
Energetska vrednost porcije - 110 kcal
Natrijum - 67.5 mg
Masti - 4.5 g
Masti (%) - 17 %
Zasićene masti - 3.5 g
Holesterol - 1.5 mg
Belančevine - 3 g
Belančevine (%) - 5 %
Ugljeni hidrati - 16 g
Ugljeni hidrati (%) - 28 %
Vlakna - 0.5 g