Bademe i pšenični griz propžiti na puteru dok ne dobiju zlatnu boju.
U šerpi zagrejati vodu, šećer i limunov sok. Kad proključa dodati griz i bademe i kuvati dok se smesa ne zgusne. Razliti u činijice masu i prohladiti.
Čokoladu rastopiti, a slatku pavlaku umutiti u šlag.
Ukrasiti kolače šlagom i preliti čokoladom.
Porcija za odraslu osobu - 180 g
Energetska vrednost porcije - 470 kcal
Natrijum - 68 mg
Masti - 25 g
Masti (%) - 47 %
Zasićene masti - 10 g
Holesterol - 42 mg
Belančevine - 7 g
Belančevine (%) - 6 %
Ugljeni hidrati - 57 g
Ugljeni hidrati (%) - 47 %
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 90 g
Energetska vrednost porcije - 235 kcal
Natrijum - 34 mg
Masti - 12.5 g
Masti (%) - 23.5 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 21 mg
Belančevine - 3.5 g
Belančevine (%) - 3 %
Ugljeni hidrati - 28.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 23.5 %
Vlakna - 1.5 g