Belanca umutiti sa šećerom, dodati žumanca i istopljen margarin. Zatim polako umešati čokoladu, keks, orahe i brašno. Peći u nauljenom i brašnom posutom rebrastom kalupu 30 minuta na 200*C. Kolač izvaditi iz kalupa, ostaviti da se ohladi, pa ga preliti otopljenom čokoladom. Blanširane bademe iseckati na štapiće i dekorisati kolač.
Badem se najčešće koristi oljušten. Pripremite ga tako što ćete staviti neoljušten badem u vrelu, ključalu vodu i ostaviti ga kratko da prokuva. Ocedite ga, operite hladnom vodom, istisnite iz ljuske i ostavite da se osuši. Po potrebi ga možete iseckati, samleti ili rendati.
Porcija za odraslu osobu - 65 g
Energetska vrednost porcije - 260 kcal
Natrijum - 150 mg
Masti - 18 g
Masti (%) - 60 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 80 mg
Belančevine - 6 g
Belančevine (%) - 8 %
Ugljeni hidrati - 22 g
Ugljeni hidrati (%) - 32 %
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 32.5 g
Energetska vrednost porcije - 130 kcal
Natrijum - 75 mg
Masti - 9 g
Masti (%) - 30 %
Zasićene masti - 2.5 g
Holesterol - 40 mg
Belančevine - 3 g
Belančevine (%) - 4 %
Ugljeni hidrati - 11 g
Ugljeni hidrati (%) - 16 %
Vlakna - 1 g