U činiji umutiti margarin sa šećerom i vanil-šećerom. Dodati jaja, mleko, čokoladu u prahu, prašak za pecivo, brašno, kornfleks i orahe. Dobro umutiti i razliti masu u pripremlljen kalup.
Staviti da se peče u rernu zagrejanu na 180*C, oko 25 minuta.
U šerpu staviti čokoladu, margarin, med i instant kafu. Na laganoj vatri rastopiti sve sastojke i preliti preko pečene kore.
Ostaviti kolač da se dobro ohladi. Iseći na štangle i servirati
Za izradu kolača i poslastica koristi se tamna čokolada za kuvanje. Najbolji način da je istopite je da se čokolada iseče na tanke listiće, stavi u posudu, rastopi na blagoj vatri ili na pari gde se ostavi dok ne bude potpuno tečna. Tako rastopljena čokolada se koristi za izradu poslastica ili za njihovo ukrašavanje.
Porcija za odraslu osobu - 70 g
Energetska vrednost porcije - 300 kcal
Natrijum - 150 mg
Masti - 20 g
Masti (%) - 57 %
Zasićene masti - 6 g
Holesterol - 33 mg
Belančevine - 4 g
Belančevine (%) - 5 %
Ugljeni hidrati - 30 g
Ugljeni hidrati (%) - 38 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 35 g
Energetska vrednost porcije - 150 kcal
Natrijum - 75 mg
Masti - 10 g
Masti (%) - 28.5 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 16.5 mg
Belančevine - 2 g
Belančevine (%) - 2.5 %
Ugljeni hidrati - 15 g
Ugljeni hidrati (%) - 19 %
Vlakna - 0.5 g