Toggle Navigation

 

Šeri torta

Ovde se prekidaju dijete...

Plativoo
Priprema

Razmutiti želatin sa vodom i ostaviti da odstoji.

Voće kuvati u odvojenim šerpama i rasporediti voće – šećer - želatin (ravnomerno rasporediti šećer i želatin). Kuvati dok tečnost ne ispari i dok se voće ne zgusne. Skuvano voće ohladiti.

Slatku pavlaku umutiti u šlag, podeliti na tri dela, u svaki deo staviti voće i promešati (pripremaju se tri različita fila).

Na dno kalupa u obliku srca narendati čokoladu, a zatim ređati voćne filove jedan preko drugog.

Tortu dobro ohladiti, prevrnuti iz kalupa, narendati preostalu čokoladu i prilikom serviranja iseći toplim nožem.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 180 g

Energetska vrednost porcije - 315 kcal

Belančevine - 6 g

Belančevine (%) - 7 %

Masti - 21 g

Masti (%) - 57 %

Zasićene masti - 13 g

Holesterol - 59 mg

Ugljeni hidrati - 30 g

Ugljeni hidrati (%) - 36 %

Natrijum - 28 mg

Vlakna - 2 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 90 g

Energetska vrednost porcije - 157.5 kcal

Belančevine - 3 g

Belančevine (%) - 3.5 %

Masti - 10.5 g

Masti (%) - 28.5 %

Zasićene masti - 6.5 g

Holesterol - 29.5 mg

Ugljeni hidrati - 15 g

Ugljeni hidrati (%) - 18 %

Natrijum - 14 mg

Vlakna - 1 g

Broj osoba

12

Vreme pripreme

60 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 400 g višanja
    • 400 g borovnica
    • 400 g jagoda
    • 3 kesice želatina
    • 150 g šećera
    • 600 ml slatke pavlake
    • 100 g čokolade