Slatku pavlaku ulupati u čvrst sneg, dodati šećer u prahu i vanil-šećer. Promešati i dodati mileram i koru od limuna. Fil mešati dok smesa ne postane homogena.
Rastopiti želatin sa vodom, ostaviti da nabubri, a zatim ga zagrejati. Topao želatin dodati u fil i sjediniti pazeći da se fil ne zgrudva.
Piškote potapati u mešavinu mleka i ruma i ređati po dnu i obodima kalupa. Sipati deo fila, dodati jagode, premazati filom, dodati višnje i ponavljati postupak dok se sastojci ne potroše.
Tortu ostaviti da se dobro ohladi i stegne.
Porcija za odraslu osobu - 180 g
Energetska vrednost porcije - 290 kcal
Belančevine - 8 g
Belančevine (%) - 10 %
Masti - 14 g
Masti (%) - 44 %
Zasićene masti - 8 g
Holesterol - 81 mg
Ugljeni hidrati - 32 g
Ugljeni hidrati (%) - 46 %
Natrijum - 74 mg
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 90 g
Energetska vrednost porcije - 145 kcal
Belančevine - 4 g
Belančevine (%) - 5 %
Masti - 7 g
Masti (%) - 22 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 40.5 mg
Ugljeni hidrati - 16 g
Ugljeni hidrati (%) - 23 %
Natrijum - 37 mg
Vlakna - 0.5 g