Želatin razmutiti sa malo mleka i ostaviti da odstoji 15 minuta.
Umutiti žumanca penasto sa šećerom, sipati ostatak mleka, dobro promešati i staviti da se kuva.
U zagrejano mleko razmutiti želatin, kratko prokuvati i ostaviti da se ohladi.
Biljnu pavlaku umutiti u činiji, dodati smesu sa želatinom i dobro promešati.
Podeliti masu na dva dela, u jednu staviti kokos, a u drugu rastopljenu čokoladu.
U čaše rasporediti prvo čokoladnu masu pa zatim deo sa kokosom. Ukrasiti po želji.
Kokos je izuzetno kaloričan: u 100 grama kokosovog brašna ima oko 690 kcal, a njegovo biljno ulje je bogato zasićenim masnim kiselinama koje nisu baš zdrave, jer podižu nivo holesterola u krvi.
Porcija za odraslu osobu - 160 g
Energetska vrednost porcije - 390 kcal
Natrijum - 80 mg
Masti - 20 g
Masti (%) - 43 %
Zasićene masti - 14 g
Holesterol - 109 mg
Belančevine - 12 g
Belančevine (%) - 12 %
Ugljeni hidrati - 46 g
Ugljeni hidrati (%) - 45 %
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 80 g
Energetska vrednost porcije - 195 kcal
Natrijum - 40 mg
Masti - 10 g
Masti (%) - 21.5 %
Zasićene masti - 7 g
Holesterol - 54.5 mg
Belančevine - 6 g
Belančevine (%) - 6 %
Ugljeni hidrati - 23 g
Ugljeni hidrati (%) - 22.5 %
Vlakna - 1.5 g