Suvo grožđe potopiti u rum i ostaviti da odstoji.
Pomešati mleveni keks i sok od pomorandže, a zatim rasporediti po dnu kalupa.
Razmutiti želatin sa malo vode i ostaviti da odstoji.
U činiji umutiti pavlaku, dodati uz stalno mešanje razmućen želatin, šećer u prahu, grožđe sa rumom, polovinu narendane čokolade i čokoladu u prahu. Dobro umutiti krem i sipati preko kore od keksa u kalup.
Rashlađenu tortu posuti ostatkom narendane čokolade i poslužiti.
Suvo grožđe nastaje dehidracijom grožđa te se tako dobija namirnica visokog energetskog sadržaja sa puno šećera. Nedavna istraživanja su pokazala da fitohemikalije koje su prisutne u suvom grožđu imaju sposobnost da suzbiju rast bakterija u usnoj šupljini i tako spreče nastanak karijesa.
Porcija za odraslu osobu - 100 g
Energetska vrednost porcije - 280 kcal
Natrijum - 285 mg
Masti - 7 g
Masti (%) - 22 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 1 mg
Belančevine - 6 g
Belančevine (%) - 8 %
Ugljeni hidrati - 48 g
Ugljeni hidrati (%) - 70 %
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 50 g
Energetska vrednost porcije - 140 kcal
Natrijum - 142.5 mg
Masti - 3.5 g
Masti (%) - 11 %
Zasićene masti - 2.5 g
Holesterol - 0.5 mg
Belančevine - 3 g
Belančevine (%) - 4 %
Ugljeni hidrati - 24 g
Ugljeni hidrati (%) - 35 %
Vlakna - 1.5 g