Prokuvati mleko sa šećerom i dok je još toplo dodati ostale sastojke: mleveni mak, keks, puter, maragrin i vanil-šećer.
Mešati fil dok se puter i margarin ne rastope i izmešaju sa ostalim sastojcima.
Prohlađenim filom premazivati kore u ravnomernom tankom sloju.
Poslednju, gornju koru ostaviti nenafilovanu.
Kolač prekriti folijom, pritisnuti daskom i ostaviti da omekša, odnosno da kore upiju fil. Skinuti dasku i foliju sa rozenke, premazati i gornju koru preostalim filom i ostaviti da se stegne.
Rozenku sa makom iseći na kockice, servirati i poslužiti.
Porcija za odraslu osobu - 35 g
Energetska vrednost porcije - 100 kcal
Belančevine - 2 g
Belančevine (%) - 7 %
Masti - 4 g
Masti (%) - 32 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 3 mg
Ugljeni hidrati - 16 g
Ugljeni hidrati (%) - 61 %
Natrijum - 141 mg
Vlakna - 0 g
Porcija za odraslu osobu - 17.5 g
Energetska vrednost porcije - 50 kcal
Belančevine - 1 g
Belančevine (%) - 3.5 %
Masti - 2 g
Masti (%) - 16 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 1.5 mg
Ugljeni hidrati - 8 g
Ugljeni hidrati (%) - 30.5 %
Natrijum - 70.5 mg
Vlakna - 0 g