Vodu i šećer staviti u šerpu i ostaviti da proključa.
Potom dodati orahe i margarin, dobro promešati i ostaviti da se ohladi.
Ohlađenom masom filovati kore, a poslednju gornju koru ostaviti nenafilovanu.
Staviti u frižider da se dobro ohladi i stegne.
Pripremiti glazuru od šećera u prahu, tople vode, ulja i arome maline.
Glazurom premazati tortu, iseći na kocke i servirati.
Kore za Rozen tortu možete napraviti i sami, ali se ne morate dodatno mučiti, jer ćete ih pronaći u prvom supermarketu. Mnogo je brže i jednostavnije, a jednako kvalitetno i ukusno.
Porcija za odraslu osobu - 90 g
Energetska vrednost porcije - 370 kcal
Natrijum - 80 mg
Masti - 26 g
Masti (%) - 35 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 4 g
Belančevine (%) - 4 %
Ugljeni hidrati - 34 g
Ugljeni hidrati (%) - 61 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 45 g
Energetska vrednost porcije - 185 kcal
Natrijum - 40 mg
Masti - 13 g
Masti (%) - 17.5 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 2 g
Belančevine (%) - 2 %
Ugljeni hidrati - 17 g
Ugljeni hidrati (%) - 30.5 %
Vlakna - 0.5 g