U posudi izmešati šećer, mleveni keks i orahe, dodati sok od pomorandže i prethodno otopljenu čokoladu. Sjediniti sve sastojke i rasporediti u kalup. Kivi oljuštiti i iseći na sitne kockice. Biljnu pavlaku umutiti, dodati kivi i lagano promešati. Smesu sipati preko kore, izravnati i ostaviti u frižider da se stegne. Ukrasiti kocke po želji.
Porcija za odraslu osobu - 80 g
Energetska vrednost porcije - 190 kcal
Natrijum - 120 mg
Masti - 10 g
Masti (%) - 46 %
Zasićene masti - 9 g
Holesterol - 1 mg
Belančevine - 3 g
Belančevine (%) - 7 %
Ugljeni hidrati - 24 g
Ugljeni hidrati (%) - 47 %
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 40 g
Energetska vrednost porcije - 95 kcal
Natrijum - 60 mg
Masti - 5 g
Masti (%) - 23 %
Zasićene masti - 4.5 g
Holesterol - 0.5 mg
Belančevine - 1.5 g
Belančevine (%) - 3.5 %
Ugljeni hidrati - 12 g
Ugljeni hidrati (%) - 23.5 %
Vlakna - 1 g