Radnu površinu posuti brašnom i oklagijom razvući lisnato testo što tanje.
Mleko sipati u šerpu i zagrejati.
U činiju staviti mlevene orahe, suvo grožđe, deo meda, preliti toplim mlekom i promešati.
Gotovom smesom premazati lisnato testo, uviti u rolat i iseći na manje komade.
Tepsiju premazati puterom, poređati rolnice i peći u zagrejanoj rerni na 180*C, oko 20 minuta.
Pečene rolnice servirati na tanjir, preliti ostatkom meda i poslužiti uz sok od jabuke.
Iako je ukupna količina masti u ovom obroku u granicama većim od preporučenih vrednosti, udeo zasićenih masnih kiselina i transmasnoća, najvećim delom je poreklom iz lisnatog testa i iznad dozvoljenih vrednosti. Neophodno je da osobe koje iz zdravstvenih razloga vode računa o unosu masti, koriguju veličinu porcije.
Porcija za odraslu osobu - 270 g
Energetska vrednost porcije - 600 kcal
Natrijum - 270 mg
Masti - 27 g
Masti (%) - 53 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 3 mg
Belančevine - 8 g
Belančevine (%) - 7 %
Ugljeni hidrati - 46 g
Ugljeni hidrati (%) - 40 %
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 135 g
Energetska vrednost porcije - 300 kcal
Natrijum - 135 mg
Masti - 13.5 g
Masti (%) - 26.5 %
Zasićene masti - 2.5 g
Holesterol - 1.5 mg
Belančevine - 4 g
Belančevine (%) - 3.5 %
Ugljeni hidrati - 23 g
Ugljeni hidrati (%) - 20 %
Vlakna - 1 g