U dublju činiju staviti belanca (može se dodati i prstohvat soli) i mutiti mikserom sve dok ne postane čvrst sneg. Postepeno dodavati šećer i mutiti sve dok se šećer ne rastopi (ne sme se osetiti pod zubima, odnosno, pod prstima da krcka).
U umućen šne dodati mlevene orahe, promešati varjačom i razliti u pleh obložen pek papirom. Koru peći u rerni zagrejanoj na 200*C, oko 15 minuta. Koru ohladiti i preseći po dužini na tri jednake trake.
Na pari mutiti žumanca i šećer dok masa ne postane čvrsta. Zatim dodati čokoladu, mešati dok se ne rastopi i ohladiti.
Margarin umutiti penasto, dodati u ohlađen fil i izmiksirati. Odvojiti deo fila za premazivanje torte.
Filovati kore preostalim kremom, premazati i dekorisati mlevenim orasima ili glazurom od čokolade.
Do služenja držati na hladnom mestu.
Porcija za odraslu osobu - 90 g
Energetska vrednost porcije - 375 kcal
Belančevine - 6 g
Belančevine (%) - 6 %
Masti - 26 g
Masti (%) - 62 %
Zasićene masti - 6 g
Holesterol - 118 mg
Ugljeni hidrati - 31 g
Ugljeni hidrati (%) - 32 %
Natrijum - 116 mg
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 45 g
Energetska vrednost porcije - 187.5 kcal
Belančevine - 3 g
Belančevine (%) - 3 %
Masti - 13 g
Masti (%) - 31 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 59 mg
Ugljeni hidrati - 15.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 16 %
Natrijum - 58 mg
Vlakna - 0.5 g