Toggle Navigation

 

Reform torta

Neodoljiva kremasta čokoladna torta.

Plativoo
Priprema

U dublju činiju staviti belanca (može se dodati i prstohvat soli) i mutiti mikserom sve dok ne postane čvrst sneg. Postepeno dodavati šećer i mutiti sve dok se šećer ne rastopi (ne sme se osetiti pod zubima, odnosno, pod prstima da krcka).

U umućen šne dodati mlevene orahe, promešati varjačom i razliti u pleh obložen pek papirom. Koru peći u rerni zagrejanoj na 200*C, oko 15 minuta. Koru ohladiti i preseći po dužini na tri jednake trake.

Na pari mutiti žumanca i šećer dok masa ne postane čvrsta. Zatim dodati čokoladu, mešati dok se ne rastopi i ohladiti.

Margarin umutiti penasto, dodati u ohlađen fil i izmiksirati. Odvojiti deo fila za premazivanje torte.

Filovati kore preostalim kremom, premazati i dekorisati mlevenim orasima ili glazurom od čokolade.

Do služenja držati na hladnom mestu.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 90 g

Energetska vrednost porcije - 375 kcal

Belančevine - 6 g

Belančevine (%) - 6 %

Masti - 26 g

Masti (%) - 62 %

Zasićene masti - 6 g

Holesterol - 118 mg

Ugljeni hidrati - 31 g

Ugljeni hidrati (%) - 32 %

Natrijum - 116 mg

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 45 g

Energetska vrednost porcije - 187.5 kcal

Belančevine - 3 g

Belančevine (%) - 3 %

Masti - 13 g

Masti (%) - 31 %

Zasićene masti - 3 g

Holesterol - 59 mg

Ugljeni hidrati - 15.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 16 %

Natrijum - 58 mg

Vlakna - 0.5 g

Broj osoba

18

Vreme pripreme

70 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

  • Kora:
    • 10 belanaca
    • 300 g šećera
    • 300 g mlevenih oraha
  • Fil:
    • 10 žumanaca
    • 10 kašika šećera
    • 100 g čokolade
    • 250 g margarina