U činiju staviti belanca, sok od limuna i umutiti u čvrst sneg. Postepeno dodavati 1 po 1 kašiku šećera i mutiti dok se šećer ne rastopi i smesa postane čvrsta. Tepsiju obložiti papirom za pečenje, sipati smesu za koru i ravnomerno rasporediti. Rernu zagrejati na 100*C i staviti koru da se suši oko jedan i po sat. Koru izvaditi iz tepsije tek kad se skroz ohladi.
Umutiti penasto žumanca sa šećerom, dodati gustin i promešati. Zagrejati mleko, sipati smesu od žumanaca i kuvati uz neprekidno mešanje dok se krem ne zgusne. Ostaviti da se krem ohladi. Slatku pavlaku umutiti u šlag, a zatim postepeno dodavati krem.
Fil podeliti na dva dela i u jedan deo dodati oceđene višnje.
Koru preseći po dužini na dva dela. Donju koru staviti na tacnu, premazati filom od višanja, preklopiti drugom korom i premazati žutim filom.
Tortu ukrasiiti umućenom slatkom pavlakom.
Porcija za odraslu osobu - 100 g
Energetska vrednost porcije - 150 kcal
Natrijum - 44 mg
Masti - 6 g
Masti (%) - 35 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 85 mg
Belančevine - 4 g
Belančevine (%) - 10 %
Ugljeni hidrati - 21 g
Ugljeni hidrati (%) - 55 %
Porcija za odraslu osobu - 50 g
Energetska vrednost porcije - 75 kcal
Natrijum - 22 mg
Masti - 3 g
Masti (%) - 17.5 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 42.5 mg
Belančevine - 2 g
Belančevine (%) - 5 %
Ugljeni hidrati - 10.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 27.5 %