U dublji pleh staviti keks. U šerpu sipati vodu, dodati šećer i kada prokuva sipati griz. Uz stalno mešanje skuvati griz, a zatim dodati maline, promešati i sipati vruće preko keksa. Mleko zagrejati, dodati razmućen puding i šećer i skuvati puding. Vreo puding sipati preko voćnog fila i dobro ohladiti kolač. Pre služenja umutiti šlag i premazati kolač. Iseći na kocke i poslužiti.
recept by Dijana
Porcija za odraslu osobu - 200 g
Energetska vrednost porcije - 250 kcal
Natrijum - 263 mg
Masti - 4 g
Masti (%) - 13 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 3 mg
Belančevine - 6 g
Belančevine (%) - 9 %
Ugljeni hidrati - 51 g
Ugljeni hidrati (%) - 78 %
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 100 g
Energetska vrednost porcije - 125 kcal
Natrijum - 131.5 mg
Masti - 2 g
Masti (%) - 6.5 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 1.5 mg
Belančevine - 3 g
Belančevine (%) - 4.5 %
Ugljeni hidrati - 25.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 39 %
Vlakna - 1.5 g