U činiji sjediniti ulje, brašno, jaje, smeđi šećer i pola praška za pecivo. Dodavati po malo vode da bi se umesilo glatko testo. Razviti oklagijom na radnoj površini i staviti u pripremljen kalup. U šerpi prokuvati mak sa vodom i šećerom. Preliti preko kore i ispeći pitu u zagrejanoj rerni na 200*C, oko 25 minuta. Pitu sa makom dobro ohladiti i servirati.
Porcija za odraslu osobu - 140 g
Energetska vrednost porcije - 470 kcal
Natrijum - 106 mg
Masti - 9 g
Masti (%) - 18 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 21 mg
Belančevine - 6 g
Belančevine (%) - 5 %
Ugljeni hidrati - 89 g
Ugljeni hidrati (%) - 77 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 70 g
Energetska vrednost porcije - 235 kcal
Natrijum - 53 mg
Masti - 4.5 g
Masti (%) - 9 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 10.5 mg
Belančevine - 3 g
Belančevine (%) - 2.5 %
Ugljeni hidrati - 44.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 38.5 %
Vlakna - 0.5 g