U 0,5 l mleka skuvati 2 pudinga od čokolade sa 50 g šećera.
U vruć puding umešati 125 g margarina, dodati 1 vanil šećer i mleveni keks.
U 1 l mleka skuvati 4 pudinga od vanile sa 100 g šećera i umešati 250 g margarina.
Masu prepoloviti i u jedan deo dodati 1 vanil šećer i kokos, a u drugi deo 1 vanil šećer i mlevene orahe.
U kalup za tortu sipati filove jedan na drugi, redosledom kojim su napravljeni.
Ohladiti tortu, ukrasiti šlagom, posuti rastopljenom čokoladom i poslužiti.
Ukoliko tokom dana u ishrani upotrebljavate samo one namirnice koje imaju najmanju energetsku vrednost i najmanji sadržaj masti, a zadovoljite dnevne potrebe u hranljivim materijama manjim energetskim unosom od vaših potreba, imate pravo na tzv. diskrecione kalorije koje možete iskoristiti po svojoj želji, npr. parčetom slasne torte.
Porcija za odraslu osobu - 90 g
Energetska vrednost porcije - 450 kcal
Natrijum - 450 mg
Masti - 35 g
Masti (%) - 67 %
Zasićene masti - 14 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 5 g
Belančevine (%) - 5 %
Ugljeni hidrati - 33 g
Ugljeni hidrati (%) - 28 %
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 45 g
Energetska vrednost porcije - 225 kcal
Natrijum - 225 mg
Masti - 17.5 g
Masti (%) - 33.5 %
Zasićene masti - 7 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 2.5 g
Belančevine (%) - 2.5 %
Ugljeni hidrati - 16.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 14 %
Vlakna - 2 g