Sjediniti bademe, margarin i šećer u prahu.
Sa jabuka odseći gornji deo, autšteherom izvaditi srednji deo sa semenkama i napuniti smesom od badema.
Poređati ih u pleh i ispeći u rerni na 180*C, oko 15 min.
Pečene jabuke servirati na tanjir i posuti bademom.
Amareto zagrejati, preliti jabuke i zapaliti, odnosno flambirati jabuke.
Porcija za odraslu osobu - 300 g
Energetska vrednost porcije - 555 kcal
Belančevine - 12 g
Belančevine (%) - 8 %
Masti - 31 g
Masti (%) - 49 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 0 mg
Ugljeni hidrati - 54 g
Ugljeni hidrati (%) - 43 %
Natrijum - 36 mg
Vlakna - 11 g
Porcija za odraslu osobu - 150 g
Energetska vrednost porcije - 277.5 kcal
Belančevine - 6 g
Belančevine (%) - 4 %
Masti - 15.5 g
Masti (%) - 24.5 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 0 mg
Ugljeni hidrati - 27 g
Ugljeni hidrati (%) - 21.5 %
Natrijum - 18 mg
Vlakna - 5.5 g