U odgovarajućoj posudi umutiti jaja, so, šećer, vanil šećer, ulje. Postepeno dodavati brašno, a zatim dodavati mleko i mineralnu vodu uz stalno mešanje, vodeći računa da se ne stvore gudvice. Pred kraj mućenja dodati sodu bikarbonu.
Palačinke peći u dobro zagejanom tiganju, prvo jednu stranu 2 - 3 minuta, a zatim okrenuti palačinku i nastaviti sa pečenjem druge strane oko 1 minut. Gotove palačinke ređati na veći tanjir.
Porcija za odraslu osobu - 95 g
Energetska vrednost porcije - 335 kcal
Natrijum - 290 mg
Masti - 6 g
Masti (%) - 15 %
Zasićene masti - 1 g
Belančevine - 8 g
Belančevine (%) - 9 %
Ugljeni hidrati - 64 g
Ugljeni hidrati (%) - 76 %
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 47.5 g
Energetska vrednost porcije - 167.5 kcal
Natrijum - 145 mg
Masti - 3 g
Masti (%) - 7.5 %
Zasićene masti - 0.5 g
Belančevine - 4 g
Belančevine (%) - 4.5 %
Ugljeni hidrati - 32 g
Ugljeni hidrati (%) - 38 %
Vlakna - 2 g