Rernu zagrejati na 200*C.
U posudu staviti brašno, zobene pahuljice, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i rogač. Promešati i dodati ostale sastojke.
Dobro sjediniti masu i razliti u nauljen i pobrašnjen kalup za 12 mafina.
Peći u zagrejanoj rerni oko 20 minuta ili dok ne dobiju svetlosmeđu boju.
Ovaj medeni mafin neće pokvariti vašu liniju; ali samo ukoliko se zadržite na jednom komadu i ne zaboravite da je i svakodnevna fizička aktivnost deo zdravog načina života.
Porcija za odraslu osobu - 80 g
Energetska vrednost porcije - 200 kcal
Natrijum - 160 mg
Masti - 6 g
Masti (%) - 27 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 33 mg
Belančevine - 4 g
Belančevine (%) - 8 %
Ugljeni hidrati - 34 g
Ugljeni hidrati (%) - 65 %
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 40 g
Energetska vrednost porcije - 100 kcal
Natrijum - 80 mg
Masti - 3 g
Masti (%) - 13.5 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 16.5 mg
Belančevine - 2 g
Belančevine (%) - 4 %
Ugljeni hidrati - 17 g
Ugljeni hidrati (%) - 32.5 %
Vlakna - 1 g