Umutiti šećer i margarin penasto. Dodavati uz stalno mućenje jedno po jedno jaje. Zatim sipati brašno, kakao i prašak za pecivo. Na kraju dodati rastopljenu čokoladu. Promešati, razliti u podmazan kalup i ispeći u rerni na 180*C, oko 40 minuta. Koru ohladiti i preseći na dva dela.
Umutiti 2 žumanceta i šećer. Uliti sok od pomorandže i promešati.
U činijici razmutiti želatin sa malo vode i ostaviti da odstoji. Zatim ga umešati u krem.
Umutiti pavlaku, odvojiti deo za dekoraciju, a ostatk sjediniti sa kremom.
Belanca ulupati u čvrst šaum i lagano sjediniti sa kremom. Ohladiti krem.
U kalup staviti jednu koru, rasporediti krem, preklopiti drugom korom i ostaviti da se stegne. Skinuti kalup, ukrasiti šlagom i komadima pomorandže.
Porcija za odraslu osobu - 350 g
Energetska vrednost porcije - 250 kcal
Natrijum - 250 mg
Masti - 14 g
Masti (%) - 46 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 80 mg
Belančevine - 5 g
Belančevine (%) - 8 %
Ugljeni hidrati - 32 g
Ugljeni hidrati (%) - 47 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 175 g
Energetska vrednost porcije - 125 kcal
Natrijum - 125 mg
Masti - 7 g
Masti (%) - 23 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 40 mg
Belančevine - 2.5 g
Belančevine (%) - 4 %
Ugljeni hidrati - 16 g
Ugljeni hidrati (%) - 23.5 %
Vlakna - 0.5 g