U šerpici zagrejati 100 ml mleka i ružinu vodicu. Dodati belu čokoladu i skloniti sa vatre.
Želatin pripremiti sa preostalim mlekom i dodati u toplu smesu sa čokoladom, mlekom i želatinom. Dobro izmešati pa staviti sa strane da se hladi.
Umutiti belanca sa prstohvatom soli u penu pa umešati u jogurt. Pažljivo dodati rashlađenu smesu sa čokoladom i lagano promešati dok se smesa ne homogenizuje.
Staviti u frižider da se dobro ohladi.
Za serviranje dekorisati kockicama ratluka od ruže.
Porcija za odraslu osobu - 265 g
Energetska vrednost porcije - 360 kcal
Belančevine - 15 g
Belančevine (%) - 17 %
Masti - 14 g
Masti (%) - 34 %
Zasićene masti - 10 g
Holesterol - 10 mg
Ugljeni hidrati - 46 g
Ugljeni hidrati (%) - 49 %
Natrijum - 496 mg
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 132.5 g
Energetska vrednost porcije - 180 kcal
Belančevine - 7.5 g
Belančevine (%) - 8.5 %
Masti - 7 g
Masti (%) - 17 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 5 mg
Ugljeni hidrati - 23 g
Ugljeni hidrati (%) - 24.5 %
Natrijum - 248 mg
Vlakna - 0.5 g