Penasto umutiti belanca sa šećerom (sve dok se šećer ne rastopi), a zatim dodavati preostale sastojke: orahe, lešnike, bademe, brašno i prašak za pecivo. Smesu pažljivo promešati varjačom, sjediniti sastojke, a zatim razliti u okrugle plehove obložene pek papirom. Ispeći tri veće i tri manje kore. Kore peći u rerni zagrejanoj na 180°C oko 20 minuta. Kore ostaviti da se ohlade.
Za to vreme pripremiti fil: u dubljoj posudi penasto umutiti žumanca, jaja i šećer (mutiti dok se masa ne utrostruči), a zatim kuvati na pari uz stalno mešanje. Dodati čokoladu i takođe mešati dok se ne rastopi, a zatim skloniti sa vatre i ohladiti. U ohlađen fil dodati penasto umućen margarin i smesu dobro izraditi dok ne postane kompaktna.
Prvo praviti donju, veću tortu i filovati: kora-fil-kora i poslednju koru premazati tankim slojem fila.
Radnu površinu posuti šećerom u prahu i razvući fondan. Fondanom prekriti donju tortu.
Ponoviti postupak i sa manjom tortom (filovati kore, poslednju premazati tankim slojem fila, prekriti fondanom) i manju tortu staviti preko veće.
Tortu dekorisati ukrasima po želji i ostaviti do posluženja na hladnom mestu.
Porcija za odraslu osobu - 90 g
Energetska vrednost porcije - 310 kcal
Belančevine - 6 g
Belančevine (%) - 7 %
Masti - 21 g
Masti (%) - 57 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 112 mg
Ugljeni hidrati - 25 g
Ugljeni hidrati (%) - 36 %
Natrijum - 124 mg
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 45 g
Energetska vrednost porcije - 155 kcal
Belančevine - 3 g
Belančevine (%) - 3.5 %
Masti - 10.5 g
Masti (%) - 28.5 %
Zasićene masti - 2.5 g
Holesterol - 56 mg
Ugljeni hidrati - 12.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 18 %
Natrijum - 62 mg
Vlakna - 0.5 g