U činiji umutiti margarin sa šećerom. Dodati prezlu, promešati i rasporediti masu u pripremljen kalup. Staviti koru da se peče u zagrejanu rernu na 200*C, oko 20 minuta. Gustin razmutiti sa malo mleka, Preostalo mleko i sok od limuna zagrejati, dodati gustin i šećer i skuvati krem. Voće preliti votkom i ostaviti par minuta da odstoji. Preliti krem preko ohlađene kore, a preko krema staviti voće. Pitu dobro ohladiti i potom servirati.
Porcija za odraslu osobu - 140 g
Energetska vrednost porcije - 335 kcal
Natrijum - 221 mg
Masti - 13 g
Masti (%) - 34 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 1 mg
Belančevine - 4 g
Belančevine (%) - 5 %
Ugljeni hidrati - 49 g
Ugljeni hidrati (%) - 61 %
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 70 g
Energetska vrednost porcije - 167.5 kcal
Natrijum - 110.5 mg
Masti - 6.5 g
Masti (%) - 17 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 0.5 mg
Belančevine - 2 g
Belančevine (%) - 2.5 %
Ugljeni hidrati - 24.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 30.5 %
Vlakna - 1 g