Kelj prepoloviti, odstraniti koren i bariti u ključaloj vodi 10 minuta. Zatim ga ocediti, prohladiti i iseckati na rezanca. Na delu ulja propržiti sitno iseckan crni luk, dodati narendanu šargarepu, mleveno juneće meso i začiniti. U posebne posude razdvojiti žumanca od belanaca. Žumanca pomešati sa pavlakom i prezlom, dodati dinstano meso, sipati na kelj, promešati i dodati penasto umućena belanca. Dobro promešati i smesu sipati u nauljenu vatrostalnu činiju. Preliti umućenim jajetom i pavlakom i peći 20-ak minuta u zagrejanoj rerni na 200*C. Servirati na tanjir uz krišku crnog hleba.
Porcija za odraslu osobu - 515 g
Energetska vrednost porcije - 560 kcal
Natrijum - 855 mg
Masti - 17 g
Masti (%) - 27 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 245 mg
Belančevine - 41 g
Belančevine (%) - 29 %
Ugljeni hidrati - 65 g
Ugljeni hidrati (%) - 44 %
Vlakna - 9 g
Porcija za odraslu osobu - 257.5 g
Energetska vrednost porcije - 280 kcal
Natrijum - 427.5 mg
Masti - 8.5 g
Masti (%) - 13.5 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 122.5 mg
Belančevine - 20.5 g
Belančevine (%) - 14.5 %
Ugljeni hidrati - 32.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 22 %
Vlakna - 4.5 g