Umutiti penasto jaja, dodati šećer, orahe, gustin i prašak za pecivo. Masu razliti u pripremljen kalup i ispeći koru u rerni zagrejanoj na 200*C, oko 20 minuta.
Želatin razmutiti u belom vinu i ostaviti da odstoji. Limune očistiti i iseći na manje komade i izmiksati u blenderu. Masu staviti u šerpu, dodati želatin i šećer, promešati i kratko prokuvati. Ostaviti da se ohladi i stegne. Umutiti pavlaku i sjediniti sa smesom od limuna.
Dobro umutiti fil i premazati koru. Ukrasiti tortu po želji.
Porcija za odraslu osobu - 90 g
Energetska vrednost porcije - 200 kcal
Natrijum - 100 mg
Masti - 8 g
Masti (%) - 33 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 40 mg
Belančevine - 6 g
Belančevine (%) - 11 %
Ugljeni hidrati - 28 g
Ugljeni hidrati (%) - 56 %
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 45 g
Energetska vrednost porcije - 100 kcal
Natrijum - 50 mg
Masti - 4 g
Masti (%) - 16.5 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 20 mg
Belančevine - 3 g
Belančevine (%) - 5.5 %
Ugljeni hidrati - 14 g
Ugljeni hidrati (%) - 28 %
Vlakna - 1 g