Umutiti penasto belanca, dodati žumanca, brašno, kakao i prašak za pecivo. Masu dobro izmiksati, sipati u pripremljen kalup i staviti da se peče u rernu zagrejanu na 200*C, oko 20 minuta. Ohladiti koru i preseći je na pola.
U šerpi zagrejati pavlaku, staviti čokoladu i konjak, a zatim kuvati na tihoj vatri dok se čokolada na otopi. Prohladiti krem i dobro umutiti mikserom.
Odvojiti deo krema za premazivanje torte, a u ostatak dodati oceđene kupine, lagano promešati i premazati prvu koru.
Preklopiti drugom korom i premazati celu tortu čokoladnim kremom.
Porcija za odraslu osobu - 80 g
Energetska vrednost porcije - 160 kcal
Natrijum - 100 mg
Masti - 7 g
Masti (%) - 37 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 67 mg
Belančevine - 3 g
Belančevine (%) - 7 %
Ugljeni hidrati - 23 g
Ugljeni hidrati (%) - 56 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 40 g
Energetska vrednost porcije - 80 kcal
Natrijum - 50 mg
Masti - 3.5 g
Masti (%) - 18.5 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 33.5 mg
Belančevine - 1.5 g
Belančevine (%) - 3.5 %
Ugljeni hidrati - 11.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 28 %
Vlakna - 0.5 g