Čokoladu i margarin istopiti na pari, dodati šećer, 100 g kikirikija i keks. Masu izmešati i prohladiti, te od nje praviti kuglice. Kuglice uvaljati u ostatak kikirikija i poslužiti.
Kikiriki je najbolje kupovati neoljušten jer tada sadrži više vitamina i minerala. Pre kupovine dobro pogledajte plod jer se u starom kikirikiju mogu razviti mikroorganizmi koji dovode do kvarenja hrane, ali i do drugih zdravstvenih rizika.
Porcija za odraslu osobu - 40 g
Energetska vrednost porcije - 215 kcal
Natrijum - 170 mg
Masti - 15 g
Masti (%) - 58 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 1 mg
Belančevine - 5 g
Belančevine (%) - 8 %
Ugljeni hidrati - 20 g
Ugljeni hidrati (%) - 34 %
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 20 g
Energetska vrednost porcije - 107.5 kcal
Natrijum - 85 mg
Masti - 7.5 g
Masti (%) - 29 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 0.5 mg
Belančevine - 2.5 g
Belančevine (%) - 4 %
Ugljeni hidrati - 10 g
Ugljeni hidrati (%) - 17 %
Vlakna - 1 g