Suvo grožđe oprati toplom vodom, preliti rumom i ostaviti da odstoji dok ne nabubri. Čokoladu otopiti na pari i u nju umešati suvo grožđe, rum i bademe narezane na štapiće. Kašičicom vaditi bombice i stavljati u papirne korpice. Bombice ostaviti u frižideru da se stegnu. Servirati i poslužiti.
S obzirom na to da bademi imaju veliki procenat masnoća, vrlo je važno da ih čuvate u hermetički zatvorenoj posudi na tamnom, hladnom I suvom mestu kako ne bi užegli. Ukoliko ih držite u frižideru, svežina badema održaće se i nekoliko meseci, a ako ih zamrznete, i do godinu dana.
Porcija za odraslu osobu - 35 g
Energetska vrednost porcije - 165 kcal
Natrijum - 1 mg
Masti - 11 g
Masti (%) - 53 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 2 mg
Belančevine - 3 g
Belančevine (%) - 6 %
Ugljeni hidrati - 17 g
Ugljeni hidrati (%) - 41 %
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 17.5 g
Energetska vrednost porcije - 82.5 kcal
Natrijum - 0.5 mg
Masti - 5.5 g
Masti (%) - 26.5 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 1 mg
Belančevine - 1.5 g
Belančevine (%) - 3 %
Ugljeni hidrati - 8.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 20.5 %
Vlakna - 1 g