Lisnato testo razviti oklagijom na veličinu pleha i ispeći u rerni zagrejanoj na 220*C.
Odvojiti žumanca od belanca. Umutiti penasto žumanca sa šećerom i vanil šećerom i dodati brašno. Mleko zagrejati, sipati umućena žumanca i kuvati dok se ne fil ne zgusne.
Umutiti belanca u čvrst sneg i sjediniti sa toplim žutim filom.
Ohlađenu koru preseći na pola, staviti u tacnu jednu polovinu, naneti fil i poklopiti drugom korom isečenom na kocke.
Posuti krempite šećerom u prahu i poslužiti.
Porcija za odraslu osobu - 105 g
Energetska vrednost porcije - 210 kcal
Natrijum - 172 mg
Masti - 9 g
Masti (%) - 38 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 65 mg
Belančevine - 6 g
Belančevine (%) - 12 %
Ugljeni hidrati - 26 g
Ugljeni hidrati (%) - 50 %
Vlakna - 0 g
Porcija za odraslu osobu - 52.5 g
Energetska vrednost porcije - 105 kcal
Natrijum - 86 mg
Masti - 4.5 g
Masti (%) - 19 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 32.5 mg
Belančevine - 3 g
Belančevine (%) - 6 %
Ugljeni hidrati - 13 g
Ugljeni hidrati (%) - 25 %
Vlakna - 0 g