Razmutiti gustin sa malo mleka. Preostalo mleko zagrejati, dodati šećer i razmućen gustin i kuvati dok se ne zgusne.
Dodati čokoladu i mešati dok se ne rastopi. U topao krem sipati rum, dodati lešnike i promešati.
Krem sipati u posude, ohladiti, dekorisati i poslužiti.
Porcija za odraslu osobu - 380 g
Energetska vrednost porcije - 680 kcal
Belančevine - 13 g
Belančevine (%) - 7 %
Masti - 25 g
Masti (%) - 32 %
Zasićene masti - 12 g
Holesterol - 16 mg
Ugljeni hidrati - 105 g
Ugljeni hidrati (%) - 61 %
Natrijum - 144 mg
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 190 g
Energetska vrednost porcije - 340 kcal
Belančevine - 6.5 g
Belančevine (%) - 3.5 %
Masti - 12.5 g
Masti (%) - 16 %
Zasićene masti - 6 g
Holesterol - 8 mg
Ugljeni hidrati - 52.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 30.5 %
Natrijum - 72 mg
Vlakna - 1.5 g