Toggle Navigation

 

Krem od čokolade i lešnika

Čokolada i lešnik - kao stvoreni jedno za drugo.

Plativoo
Priprema

Razmutiti gustin sa malo mleka. Preostalo mleko zagrejati, dodati šećer i razmućen gustin i kuvati dok se ne zgusne.

Dodati čokoladu i mešati dok se ne rastopi. U topao krem sipati rum, dodati lešnike i promešati.

Krem sipati u posude, ohladiti, dekorisati i poslužiti.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 380 g

Energetska vrednost porcije - 680 kcal

Belančevine - 13 g

Belančevine (%) - 7 %

Masti - 25 g

Masti (%) - 32 %

Zasićene masti - 12 g

Holesterol - 16 mg

Ugljeni hidrati - 105 g

Ugljeni hidrati (%) - 61 %

Natrijum - 144 mg

Vlakna - 3 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 190 g

Energetska vrednost porcije - 340 kcal

Belančevine - 6.5 g

Belančevine (%) - 3.5 %

Masti - 12.5 g

Masti (%) - 16 %

Zasićene masti - 6 g

Holesterol - 8 mg

Ugljeni hidrati - 52.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 30.5 %

Natrijum - 72 mg

Vlakna - 1.5 g

Broj osoba

2

Vreme pripreme

20 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 500 ml mleka
    • 2 kašike gustina
    • 100 g šećera
    • 100 g crne čokolade
    • 20 g lešnika
    • 20 ml ruma