Kruške oljuštiti, odstraniti semenke i iseckati ih na kockice. Staviti kruške u posudu i preliti sokom od limuna da ne bi pocrnele. Penasto umutiti puter i jaja, sjediniti i dodati šećer. U smesu dodati brašno i prašak za pecivo, promešati i dodati kruške. Smesu sjediniti i razliti u podmazan kalup. Kolač peći u rerni zagrejanoj na 180°C oko 50 minuta. Kolač izvaditi iz rerne, ohladiti i premazati džemom od kajsija. Slatku pavlaku umutiti u šlag. Kolač iseći, dekorisati šlagom, servirati i poslužiti.
Porcija za odraslu osobu - 200 g
Energetska vrednost porcije - 455 kcal
Natrijum - 267 mg
Masti - 22 g
Masti (%) - 42 %
Zasićene masti - 12 g
Holesterol - 165 mg
Belančevine - 6 g
Belančevine (%) - 5 %
Ugljeni hidrati - 62 g
Ugljeni hidrati (%) - 53 %
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 100 g
Energetska vrednost porcije - 227.5 kcal
Natrijum - 133.5 mg
Masti - 11 g
Masti (%) - 21 %
Zasićene masti - 6 g
Holesterol - 82.5 mg
Belančevine - 3 g
Belančevine (%) - 2.5 %
Ugljeni hidrati - 31 g
Ugljeni hidrati (%) - 26.5 %
Vlakna - 1.5 g