Sir, šećer i sok od limuna dobro izmešati. Seckane orahe i želatin pripremljen po uputstvu sa kesice dodati siru. Sve dobro promešati i ostaviti da odstoji u frižideru sat vremena. Kašikom oblikovati knedle i servirati u plitak tanjir zajedno sa malinama. Knedle posuti izrendanom korom limuna, a maline preliti likerom od višnje.
Svež sitni sir se može kupiti na pijaci, no uz dužno poštovanje prema proizvođačima; nije preporučljiv ako ga konzumirate bez prethodne termičke obrade jer može biti kontaminiran mikroorganizmima. Za poslastice koje se termički ne obrađuju, preporučuje se sir od pasterizovanog mleka.
Porcija za odraslu osobu - 145 g
Energetska vrednost porcije - 190 kcal
Natrijum - 25 mg
Masti - 6 g
Masti (%) - 28 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 3 mg
Belančevine - 16 g
Belančevine (%) - 34 %
Ugljeni hidrati - 17 g
Ugljeni hidrati (%) - 38 %
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 72.5 g
Energetska vrednost porcije - 95 kcal
Natrijum - 12.5 mg
Masti - 3 g
Masti (%) - 14 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 1.5 mg
Belančevine - 8 g
Belančevine (%) - 17 %
Ugljeni hidrati - 8.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 19 %
Vlakna - 2 g