Za pripremu prve smese ušpinovati šećer sa 2 dl vode. Kakao i keks pomešati u činiji, pa dodati i dobro promešati. Penasto umutiti margarin i dodati u pripremljenu smesu, pa sve dobro izmešati i podeliti na dva dela. Za drugu smesu penasto umutiti margarin i dodavati malo po malo kesten pirea, sve vreme muteći. Pripremiti želatin prema uputstvu i dodati u smesu sa kestenom. Tepsiju obložiti masnim papirom. Pola smese od keksa razvući rukama, rasporediti smesu od kestena i na kraju dodati drugu polovinu smese od keksa. Dobro utapkati rukama. Preliti glazurom od čokolade (istopljene sa malo ulja). Kesten bajaderu dobro ohladiti, a zatim iseći na kocke.
Porcija za odraslu osobu - 55 g
Energetska vrednost porcije - 200 kcal
Natrijum - 214 mg
Masti - 12 g
Masti (%) - 52 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 3 g
Belančevine (%) - 5 %
Ugljeni hidrati - 22 g
Ugljeni hidrati (%) - 43 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 27.5 g
Energetska vrednost porcije - 100 kcal
Natrijum - 107 mg
Masti - 6 g
Masti (%) - 26 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 1.5 g
Belančevine (%) - 2.5 %
Ugljeni hidrati - 11 g
Ugljeni hidrati (%) - 21.5 %
Vlakna - 0.5 g