U posudi umutiti jogurt, šećer, ulje, jaja, vanil-šećer, kakao i mleveni keks. Dodati polovinu mineralne vode i sve dobro izmešati. Dno nauljene tepsiju prekriti sa dve kore za pitu, premazati filom i nastaviti tako dok se ne potroši sav materijal: kore i fil. Preliti ostatkom mineralne vode, iseći na kocke i staviti da se peče u zagrejanu rernu na 200*C, oko 25 minuta. Skuvati preliv od vode, šećera i isceđenog limuna i preliti toplu baklavu. Ohladiti i servirati.
Porcija za odraslu osobu - 105 g
Energetska vrednost porcije - 200 kcal
Natrijum - 310 mg
Masti - 4 g
Masti (%) - 16 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 21 mg
Belančevine - 5 g
Belančevine (%) - 10 %
Ugljeni hidrati - 38 g
Ugljeni hidrati (%) - 74 %
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 52.5 g
Energetska vrednost porcije - 100 kcal
Natrijum - 155 mg
Masti - 2 g
Masti (%) - 8 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 10.5 mg
Belančevine - 2.5 g
Belančevine (%) - 5 %
Ugljeni hidrati - 19 g
Ugljeni hidrati (%) - 37 %
Vlakna - 1 g