Jaja dobro umutiti, dodati pavlaku, začiniti i postepeno dodavati griz dok se ne dobije gusta masa kao za palačinke. Dodati sir i lagano sjediniti. Tada masi dodati peršun, začine i kuvan, prohlađen i oceđen kukuruz šećerac.
Odvojiti dve kore, premazati filom, uviti i staviti u podmazan pleh. Postupak ponoviti sa preostalim materijalom.
Peći u zagrejanoj pećnici na 180*C, oko 30 minuta. Pitu rashladiti i servirati.
Doprinos kukuruza zdravlju nije samo u obilju vlakana koji pomažu boljoj probavi i sniženju holesterola, već i u značajnim količinama folne kiseline, vitamina B grupe i magnezijuma. Stoga se preporučuje i ženama koje nameravaju da zatrudne i trudnicama, zato što pravilan unos folne kiseline smanjuje oštećenja nervnog sistema novorođenčeta.
Porcija za odraslu osobu - 220 g
Energetska vrednost porcije - 460 kcal
Natrijum - 700 mg
Masti - 18 g
Masti (%) - 34 %
Zasićene masti - 6 g
Holesterol - 15 mg
Belančevine - 14 g
Belančevine (%) - 12 %
Ugljeni hidrati - 63 g
Ugljeni hidrati (%) - 54 %
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 110 g
Energetska vrednost porcije - 230 kcal
Natrijum - 350 mg
Masti - 9 g
Masti (%) - 17 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 7.5 mg
Belančevine - 7 g
Belančevine (%) - 6 %
Ugljeni hidrati - 31.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 27 %
Vlakna - 2 g