Za jednu koru umutiti smesu od 6 belanaca, 5 kašika šećera, 10 kašika oraha i 1 kašike prezle. Ispeći takve tri kore u okruglom kalupu na 200°C 20 minuta.
Na pari skuvati fil od 18 žumanaca sa 18 kašika šećera i ohladiti.
Margarin penasto umutiti, dodati u ohlađenu smesu, dobro izmešati i zatim dodati kapućino od lešnika (prah).
Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag.
Filovati tortu sledećim redom: koru premazati filom, posuti mlevenim lešnikom, premazati šlagom, preklopiti drugom korom i ponoviti postupak još dva puta.
Gotovu tortu premazati preostalim filom, dekorisati sa strane umućenom šlag kremom od čokolade i posuti mlevenim lešnicima.
Porcija za odraslu osobu - 80 g
Energetska vrednost porcije - 270 kcal
Belančevine - 5 g
Belančevine (%) - 7 %
Masti - 21 g
Masti (%) - 67 %
Zasićene masti - 6 g
Holesterol - 95 mg
Ugljeni hidrati - 17 g
Ugljeni hidrati (%) - 26 %
Natrijum - 124 mg
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 40 g
Energetska vrednost porcije - 135 kcal
Belančevine - 2.5 g
Belančevine (%) - 3.5 %
Masti - 10.5 g
Masti (%) - 33.5 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 47.5 mg
Ugljeni hidrati - 8.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 13 %
Natrijum - 62 mg
Vlakna - 0.5 g