U vrelo mleko dodati šećer, margarin i kakao. Sve zajedno kuvati 1 minut, skinuti sa vatre i odmah dodati ovsene pahuljice, kokos i vanil šećer.
Dobro izmešati, razliti u rebrasti kalup i ostaviti da se stegne.
Prohlađenu poslasticu iseći na parčad i servirati.
Istraživanja pokazuju da crna čokolada i kakao u prahu mogu povećati nivo „dobrog“ HDL holesterola i na taj način doprineti zdravlju kardiovaskularnog sistema. Uz ovsene pahuljice koje predstavljaju odličan izvor ugljenih hidrata niskog glikemijskog indeksa i rastvorljivih dijetnih vlakana, ovu poslasticu možete povremeno konzumirati.
Porcija za odraslu osobu - 40 g
Energetska vrednost porcije - 130 kcal
Natrijum - 26 mg
Masti - 6 g
Masti (%) - 38 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 1 mg
Belančevine - 2 g
Belančevine (%) - 6 %
Ugljeni hidrati - 21 g
Ugljeni hidrati (%) - 56 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 20 g
Energetska vrednost porcije - 65 kcal
Natrijum - 13 mg
Masti - 3 g
Masti (%) - 19 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 0.5 mg
Belančevine - 1 g
Belančevine (%) - 3 %
Ugljeni hidrati - 10.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 28 %
Vlakna - 0.5 g