Toggle Navigation

 

Jagoda kup

Poseban značaj u očuvanju zdravlja i opšte vitalnosti organizma, jagodama daju fenolna jedinjenja. Utvrđeno je da utiču na rast i reprodukciju, obezbeđuju zaštitu od patogena, a pripisuje im se i antialergijsko i antimikrobno dejstvo.

Plativoo
Priprema

Jagode iseckati na kockice.

U čašu za serviranje staviti šlag, zatim jagode i ponavljati postupak dok se ne potroše sastojci.

Na kup staviti kuglu sladoleda, dekorisati šlagom i jagodama i poslužiti.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 350 g

Energetska vrednost porcije - 540 kcal

Belančevine - 7 g

Belančevine (%) - 5 %

Masti - 29 g

Masti (%) - 17 %

Zasićene masti - 23 g

Holesterol - 44 mg

Ugljeni hidrati - 66 g

Ugljeni hidrati (%) - 48 %

Natrijum - 173 mg

Vlakna - 5 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 175 g

Energetska vrednost porcije - 270 kcal

Belančevine - 3.5 g

Belančevine (%) - 2.5 %

Masti - 14.5 g

Masti (%) - 8.5 %

Zasićene masti - 11.5 g

Holesterol - 22 mg

Ugljeni hidrati - 33 g

Ugljeni hidrati (%) - 24 %

Natrijum - 86.5 mg

Vlakna - 2.5 g

Broj osoba

1

Vreme pripreme

10 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 200 g jagoda
    • 50 g šlaga
    • 100 g sladoleda od vanile
Ključne reči:
jagode šlag sladoled