Umutiti sastojke za testo, razviti oklagijom na tanji list i okruglom modlicom vaditi keksiće. Poređati u pleh i ispeći u rerni na 200*C, oko 15 minuta.
U činiji sjediniti puter i prah šećer. Dodati jaja, rum i rastopljenu čokoladu.
Lepiti po dva keksića kremom i ređati na tacnu.
Gornju stranu premazati pripremljenom glazurom i ostaviti da se stegne.
Servirati išlere na tacnu i poslužiti.
Porcija za odraslu osobu - 40 g
Energetska vrednost porcije - 200 kcal
Belančevine - 2 g
Belančevine (%) - 4 %
Masti - 14 g
Masti (%) - 63 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 33 mg
Ugljeni hidrati - 17 g
Ugljeni hidrati (%) - 33 %
Natrijum - 73 mg
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 20 g
Energetska vrednost porcije - 100 kcal
Belančevine - 1 g
Belančevine (%) - 2 %
Masti - 7 g
Masti (%) - 31.5 %
Zasićene masti - 2.5 g
Holesterol - 16.5 mg
Ugljeni hidrati - 8.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 16.5 %
Natrijum - 36.5 mg
Vlakna - 0.5 g