Od litre mleka odvojiti deo mleka i u njemu razmutiti želatin iz kesice. Ostaviti da odstoji 15 minuta. Ostatak mleka skuvati sa šećerom i dodati želatin u njega. Lagano razmutiti uz još malo kuvanja i ostaviti da se ohladi. šlag iz kesice umutiti sa mlekom i spojiti sa smesom od mleka. Gotov fil podeliti na tri dela i u kalup obložen folijom ređati redom: na dno posuti malo rogača, deo fila, ponovo rogač i tako redom. Tortu dobro ohladiti, izvaditi iz kalupa i ukrasiti sa umućenom pavlakom i kupinama.
Iako je odnos belančevina, masti i ugljenih hidrata u skladu sa preporukama, dominiraju prosti ugljeni hidrati koji dovode do naglog skoka šećera u krvi. Zbog toga bi osobe obolele od šećerne bolesti i gojazne osobe na redukcionoj dijeti trebalo da svoje parče ove poslastice prepuste nekom drugom.
Porcija za odraslu osobu - 110 g
Energetska vrednost porcije - 155 kcal
Natrijum - 70 mg
Masti - 5 g
Masti (%) - 28 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 3 mg
Belančevine - 5 g
Belančevine (%) - 12 %
Ugljeni hidrati - 25 g
Ugljeni hidrati (%) - 60 %
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 55 g
Energetska vrednost porcije - 77.5 kcal
Natrijum - 35 mg
Masti - 2.5 g
Masti (%) - 14 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 1.5 mg
Belančevine - 2.5 g
Belančevine (%) - 6 %
Ugljeni hidrati - 12.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 30 %
Vlakna - 1 g