Umutiti margarin sa šećerom, dodati jaje, brašno, lešnik i prašak za pecivo. Masu dobro izraditi, razviti oklagijom i iseći nožem ili vaditi modlom željene oblike.
Poređati keks u tepsiju i peći u zagrejanoj rerni na 200*C, oko 25 minuta.
Prohlađen keks premazati džemom od šipka, preklopiti, posuti šećerom u prahu i servirati.
Porcija za odraslu osobu - 50 g
Energetska vrednost porcije - 195 kcal
Natrijum - 115 mg
Masti - 9 g
Masti (%) - 40 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 13 mg
Belančevine - 3 g
Belančevine (%) - 7 %
Ugljeni hidrati - 27 g
Ugljeni hidrati (%) - 53 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 25 g
Energetska vrednost porcije - 97.5 kcal
Natrijum - 57.5 mg
Masti - 4.5 g
Masti (%) - 20 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 6.5 mg
Belančevine - 1.5 g
Belančevine (%) - 3.5 %
Ugljeni hidrati - 13.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 26.5 %
Vlakna - 0.5 g