Dobro umutiti biljnu pavlaku i šećer, zatim dodati jogurt i izmešati.
Oljušten i prepečen badem izgnječiti što sitnije (ostaviti nekoliko celih za ukrašavanje).
U polovinu mase umešati mlevene bademe, pa sipati u posudu za sladoled.
U drugu polovinu umešati rendanu čokoladu i suvo grožđe prethodno potopljeno u rumu, te sipati preko bele mase.
Sladoled staviti u zamrzivač da se zaledi i prilikom posluženja posuti sečenim listićima badema i rendanom čokoladom.
Bademi sadrže veliku količinu vitamina E u obliku alfa-tokoferola, moćnog antioksidanta. Ako svakodnevna ishrana sadrži male količine badema, smanjićete rizik od pojave srčanih bolesti.
Porcija za odraslu osobu - 120 g
Energetska vrednost porcije - 320 kcal
Natrijum - 50 mg
Masti - 18 g
Masti (%) - 50 %
Zasićene masti - 7 g
Holesterol - 4 mg
Belančevine - 7 g
Belančevine (%) - 8 %
Ugljeni hidrati - 30 g
Ugljeni hidrati (%) - 42 %
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 60 g
Energetska vrednost porcije - 160 kcal
Natrijum - 25 mg
Masti - 9 g
Masti (%) - 25 %
Zasićene masti - 3.5 g
Holesterol - 2 mg
Belančevine - 3.5 g
Belančevine (%) - 4 %
Ugljeni hidrati - 15 g
Ugljeni hidrati (%) - 21 %
Vlakna - 1.5 g