U posudi penasto umutiti belanca sa rastopljenim puterom. U drugoj posudi umutiti žumanca, dodati šećer i vanil šećer. U smesu od žumanaca dodati brašno i prašak za pecivo i promešati. Obe smese sjediniti, lagano promešati da bi se sastojci sjedinili i staviti u pripremljen četvrtasti kalup. Peći u rerni zagrejanoj na 200°C 10 minuta, a zatim izvaditi iz rerne i preko kolača poređati polutke očišćenih krušaka. Vratiti u rernu i nastaviti sa pečenjem još 20 minuta. Kolač izvaditi iz rerne, preliti rastopljenom čokoladom i ostaviti da se ohladi. Servirati i poslužiti dalmatinski kolač sa kruškama.
Porcija za odraslu osobu - 100 g
Energetska vrednost porcije - 210 kcal
Natrijum - 152 mg
Masti - 9 g
Masti (%) - 38 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 85 mg
Belančevine - 4 g
Belančevine (%) - 7 %
Ugljeni hidrati - 30 g
Ugljeni hidrati (%) - 55 %
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 50 g
Energetska vrednost porcije - 105 kcal
Natrijum - 76 mg
Masti - 4.5 g
Masti (%) - 19 %
Zasićene masti - 2.5 g
Holesterol - 42.5 mg
Belančevine - 2 g
Belančevine (%) - 3.5 %
Ugljeni hidrati - 15 g
Ugljeni hidrati (%) - 27.5 %
Vlakna - 1 g