Rastopiti čokoladu sa margarinom i prohladiti.
Penasto umutiti belanca, dodati šećer i mutiti dok se šećer ne rastopi i sneg ne postane čvrst. Dodati žumanca, ohlađenu čokoladu, mleko, brašno, suvo grožđe, rum i prašak za pecivo.
Smesu dobro umutiti, razliti u pripremljen pleh (tepsiju ili đuvec) i peći u rerni zagrejanoj na 180°C oko 35 minuta.
Prohladiti kolač, iseći na kocke, servirati i ukrasiti.
Porcija za odraslu osobu - 50 g
Energetska vrednost porcije - 150 kcal
Belančevine - 3 g
Belančevine (%) - 8 %
Masti - 4 g
Masti (%) - 24 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 22 mg
Ugljeni hidrati - 26 g
Ugljeni hidrati (%) - 68 %
Natrijum - 66 mg
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 25 g
Energetska vrednost porcije - 75 kcal
Belančevine - 1.5 g
Belančevine (%) - 4 %
Masti - 2 g
Masti (%) - 12 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 11 mg
Ugljeni hidrati - 13 g
Ugljeni hidrati (%) - 34 %
Natrijum - 33 mg
Vlakna - 0.5 g