U dubljoj posudi izmešati brašno, kakao, šećer, samleveni kikiriki i sodu bikarbonu.
Postepeno dodavati jogurt da se ne bi stvorile grudvice.
Na kraju, dodati umućena jaja i ulje i sve dobro promešati.
Masu sipati u podmazani pleh, posuti sa malo brašna i peći u zagrejanoj rerni 40 minuta, na 220 stepeni C.
Za to vreme otopiti čokoladu i dodati puter i šećer mešajući na laganoj vatri.
Po potrebi, dodati malo mleka.
Prohlađen kolač preliti čokoladom, ostaviti da se ohladi, pa seći na kocke i služiti.
Porcija za odraslu osobu - 115 g
Energetska vrednost porcije - 405 kcal
Natrijum - 300 mg
Masti - 20 g
Masti (%) - 44 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 2 mg
Belančevine - 8 g
Belančevine (%) - 8 %
Ugljeni hidrati - 50 g
Ugljeni hidrati (%) - 48 %
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 57.5 g
Energetska vrednost porcije - 202.5 kcal
Natrijum - 150 mg
Masti - 10 g
Masti (%) - 22 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 1 mg
Belančevine - 4 g
Belančevine (%) - 4 %
Ugljeni hidrati - 25 g
Ugljeni hidrati (%) - 24 %
Vlakna - 1 g