Toggle Navigation

 

Čokoladno vanil krem

Upotrebom šlaga pripremljenog sa vodom, nekalorijskog zaslađivača i potpuno nemasnog sira, možete dobiti poslasticu sa manjom energetskom vrednošću i manjim sadržajem masti. 

Plativoo
Priprema

U tiganj sipati slatku pavlaku, dodati vanil šećer, lagano zagrevati dok se šećer ne istopi, a kad proključa smanjiti vatru i ostaviti 2 minuta da lagano kuva. Skinuti sa vatre i dodati švapski sir.

Želatin otopiti u malo hladne vode i ostaviti 10 minuta. Na pari promešati želatin i dodati ga u krem.

Odvojiti pola mase i u nju dodati otopljenu čokoladu. Čokoladnu masu rasporediti i sipati u 6 čaša i hladiti 20 minuta. Kada se čokoladna masa ohladila, izvaditi čaše i preko sipati vanil krem i ponoviti postupak hlađenja.

Pred serviranje dekorisati kockicama čokolade. 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 130 g

Energetska vrednost porcije - 335 kcal

Natrijum - 290 mg

Masti - 6 g

Masti (%) - 15 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 55 mg

Belančevine - 8 g

Belančevine (%) - 9 %

Ugljeni hidrati - 64 g

Ugljeni hidrati (%) - 76 %

Vlakna - 4 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 65 g

Energetska vrednost porcije - 167.5 kcal

Natrijum - 145 mg

Masti - 3 g

Masti (%) - 7.5 %

Zasićene masti - 0.5 g

Holesterol - 27.5 mg

Belančevine - 4 g

Belančevine (%) - 4.5 %

Ugljeni hidrati - 32 g

Ugljeni hidrati (%) - 38 %

Vlakna - 2 g

Broj osoba

6

Vreme pripreme

30 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 70 g šećera u prahu
    • 1 vanil šećer
    • 200 g sitnog sira
    • 2 kašicice želatina
    • 45 ml vode
    • 50 g crne čokolade za kuvanje
    • 400 ml slatke pavlake