U tiganj sipati slatku pavlaku, dodati vanil šećer, lagano zagrevati dok se šećer ne istopi, a kad proključa smanjiti vatru i ostaviti 2 minuta da lagano kuva. Skinuti sa vatre i dodati švapski sir.
Želatin otopiti u malo hladne vode i ostaviti 10 minuta. Na pari promešati želatin i dodati ga u krem.
Odvojiti pola mase i u nju dodati otopljenu čokoladu. Čokoladnu masu rasporediti i sipati u 6 čaša i hladiti 20 minuta. Kada se čokoladna masa ohladila, izvaditi čaše i preko sipati vanil krem i ponoviti postupak hlađenja.
Pred serviranje dekorisati kockicama čokolade.
Porcija za odraslu osobu - 130 g
Energetska vrednost porcije - 335 kcal
Natrijum - 290 mg
Masti - 6 g
Masti (%) - 15 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 55 mg
Belančevine - 8 g
Belančevine (%) - 9 %
Ugljeni hidrati - 64 g
Ugljeni hidrati (%) - 76 %
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 65 g
Energetska vrednost porcije - 167.5 kcal
Natrijum - 145 mg
Masti - 3 g
Masti (%) - 7.5 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 27.5 mg
Belančevine - 4 g
Belančevine (%) - 4.5 %
Ugljeni hidrati - 32 g
Ugljeni hidrati (%) - 38 %
Vlakna - 2 g