Čokoladu rastopiti na pari, izliti na papir za pečenje i preklopiti listom papira za pečenje. Čokoladu tanko razvući oklagijom, pažljivo skinuti papir i iseći na listiće jednake veličine. Ostaviti u frižider da se dobro ohladi.
Sitno izrendati koru od pomorandže, staviti u slatku pavlaku i čvrsto umutiti.
Pomorandže očistiti i sitno iseckati.
Praviti toranj sledećim redom: list čokolade, umućena pavlaka, sitno iseckana pomorandža, listić čokolade i ponoviti postupak još 3 puta (toranj treba da ima 4 sprata).
Dekorisati svežom mentom i kolutom pomorandže.
Porcija za odraslu osobu - 290 g
Energetska vrednost porcije - 550 kcal
Natrijum - 13 mg
Masti - 34 g
Masti (%) - 25 %
Zasićene masti - 20 g
Holesterol - 38 mg
Belančevine - 6 g
Belančevine (%) - 4 %
Ugljeni hidrati - 67 g
Ugljeni hidrati (%) - 44 %
Vlakna - 7 g
Porcija za odraslu osobu - 145 g
Energetska vrednost porcije - 275 kcal
Natrijum - 6.5 mg
Masti - 17 g
Masti (%) - 12.5 %
Zasićene masti - 10 g
Holesterol - 19 mg
Belančevine - 3 g
Belančevine (%) - 2 %
Ugljeni hidrati - 33.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 22 %
Vlakna - 3.5 g