Rastopiti čokoladu i puter na pari i prohladiti.
Umutiti penasto jaja uz postepeno dodavanje šećera, brašna i praška za pecivo. Dodati kiselu pavlaku, kakao, puter, mlevene bademe i čokoladu. Umutiti smesu, razliti u podmazan kalup za mafine i peći oko 20 minuta u rerni zagrejanoj na 180°C.
Ostaviti kapkejk u kalupu da se hladi i pripremiti krem.
Umutiti belance sa šećerom u prahu i sokom od limuna, filovati kapkejk i dekorisati iseckanim žele bombonama.
Porcija za odraslu osobu - 100 g
Energetska vrednost porcije - 380 kcal
Belančevine - 6 g
Belančevine (%) - 7 %
Masti - 19 g
Masti (%) - 43 %
Zasićene masti - 8 g
Holesterol - 85 mg
Ugljeni hidrati - 49 g
Ugljeni hidrati (%) - 50 %
Natrijum - 185 mg
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 50 g
Energetska vrednost porcije - 190 kcal
Belančevine - 3 g
Belančevine (%) - 3.5 %
Masti - 9.5 g
Masti (%) - 21.5 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 42.5 mg
Ugljeni hidrati - 24.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 25 %
Natrijum - 92.5 mg
Vlakna - 1 g