Sjediniti u činiji mleveni keks, kakao, rum i vodu.
Staviti masu u kalup, ravnomerno raporediti i ostaviti koru da se stegne.
Čokoladu rastopiti i ostaviti da se prohladi.
U činiji umutiti slatku pavlaku, dodati sitan sir, šećer u prahu, čokoladu i polovinu suvog grožđa. Dobro izraditi masu i rasporediti po kori.
Posuti ostatkom suvog grožđa i dobro ohladiti.
Čizkejk servirati i poslužiti.
Porcija za odraslu osobu - 80 g
Energetska vrednost porcije - 200 kcal
Natrijum - 256 mg
Masti - 5 g
Masti (%) - 24 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 2 mg
Belančevine - 5 g
Belančevine (%) - 9 %
Ugljeni hidrati - 35 g
Ugljeni hidrati (%) - 67 %
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 40 g
Energetska vrednost porcije - 100 kcal
Natrijum - 128 mg
Masti - 2.5 g
Masti (%) - 12 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 1 mg
Belančevine - 2.5 g
Belančevine (%) - 4.5 %
Ugljeni hidrati - 17.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 33.5 %
Vlakna - 1 g